spijt onderooglidcorrectie..............?

  • maja

    Hallo allemaal,

    Zie het even niet meer zitten. Laatste week nauwelijks verbetering. Eerst wilde ik het nog wel postitief zien, maar weet het inmiddels echt niet meer. Ene oog blijft anders dan andere. Veel vochtwallen, tenminste ik hoop dat die verdikkingen vocht zijn……Voel me niet eens meer zeker op straat. Rechts lijkt veel harder aan gewerkt te zijn. Oog blijft daar kleiner. Vraag me af wanneer en of het nog goedkomen zal. Liever met wallen en gelijke ogen, dan zo!

    Ogen zijn ook best nog pijnlijk…..

    Wie van jullie……..wil mij alsjeblieft het hele verhaal schrijven,:hoe jullie herstelproces is verlopen. Maak me heel veel zorgen. Ik snap dat het niet bij iedereen hetzelfde verloopt. Maar dachten jullie ook dat de ogen niet hetzelfde waren, etc. Hadden jullie ook lang last van vreemde verdikkingen…..???

    Hoop op een berichtje van één van jullie. Moet maandag weer werken en zie er behoorlijk tegen op.

    groetjes Maja

  • Ines

    Hallo Maja,

    Al eens aan lymfedrainage gedacht?Laten doen door schoonheidsspecialiste of kinesist.Liefst de Vodder methode en manueel.Het vocht zal snel verdwijnen via de lymfe en het onderhuids bindweefsel zal sneller herstellen.Succes en veel moed toegewenst.Verlies niet snel de moed maar ga ervoor.Alles komt dik inorde.Groetjes.i nes

  • Kato

    Hallo Maja,

    Rottig he, die herstelperiode.

    Ik herken je verhaal, en met mij denk ik nog heel veel anderen.

    Bij mij reageerden beide ogen ook totaal verschillend. De ene kant was helemaal dik en opgezet, de andere kant was juist ontzettend blauw. De opgezette kant leek veel kleiner. De ogen zelf voelden pijnlijk, net of er zand in zat. Ik heb een tijdje gedacht dat er misschien hechtingen langs mijn ogen schuurden.

    In het begin zie je van dag tot dag verbeteringen, later gaat dat minder snel. Het heeft maanden geduurd voordat ik vond dat mijn ogen weer gelijk waren aan elkaar. Overigens zag ik dat zelf veel meer dan de mensen om mij heen. Nog zijn mijn ogen niet helemaal hetzelfde maar dat waren ze voor de ingreep ook niet, niemand is symetrisch.

    Ik heb het advies van Ines opgevolgd en lymfedrainage laten doen bij een huidtherapeut. Dat heeft heel goed geholpen. Ik ging er met vochtophopingen naar toe en kwam dan redelijk strak weer thuis, het verschil was echt zichtbaar. Het vocht komt wel terug, maar steeds minder en je leert ook grepen om het thuis zelf te doen. Ik weet het niet meer precies maar ik denk dat ik een keer of 5 geweest ben. Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden het.

    Succes met je herstel!

  • Maja

    Beste kato en Ines,

    Dank jullie wel voor de berichtjes. ik zal zeker jullie advies opvolgen. hadden jullie ook van die bobbeltjes onder de littekenrand? Hoe lang duurt dat voor dat ongeveer wegtrekt….? En…..wat is het eigenlijk?

    Liefs Maja

  • christel bresser

    Hai Maja,

    Och wat een ellende toch allemaal. Ik zit zelf ook te klooien met mijn ogen, Ga dinsdag naar dr. Kouwenberg voor second opinion. Ik heb boven- en onderooglidcorrectrie gehad, 5 maand terug. Resultaat: ene oog groter dan het andere (ikke ook dus), ene bovenooglid hangt gewoon weer en aan de onderkant

    zijn de zakjes wel weg maar heb ik hele holle ogen gekregen., Mensen vragen me of ik ziek op doodmoe ben. Nou, om die reden heb ik me dus juist laten opereren.

    Ik heb ook van die gerstekorrels in de buitenhoeken van mijn ogen, heel raar en het gaat ook niet weg helaas.

    Ik zal je vertellen wat de pc dinsdag zegt. En, of er wat aan te doen valt. Weet niet hoor, het wordt dan een tijdelijke filler of lipofilling, maar dat is erg duur en kan ik echt niet betalen momenteel. Al met al word ik er niet vrolijk van. Heb ook een Macslift gehad en moet wel zeggen dat mijn gezicht nu eindelijk beter wordt. Tijd is dus ook een ding, Geloof niet dat alles zomaar in een paar weken heelt, dat duurt maanden volgens mij en zeker in je gezicht. Ik houd je op de hoogte., Sterke, Christel

  • Maja

    Wat vervelend voor je, dat je ook een mindere ervaring hebt!

    Ik ben zelf vooral heel teleurgesteld en verdrietig. Des te meer over het feit, dat ik me nu gewoon niet meer prettig voel, wanneer er iemand tegen me praat en me dus aankijkt!!!

    Ik ben heel benieuwd naar wat de pc je gaat vertellen! mag ik vragen waar jij de correctie hebt laten doen. Ik wens je alle succes dinsdag en hoop dat je me nog wat laat weten!!!

    Sterkte, liefs maja

  • tineke

    Maja,

    Maak je (nog) geen zorgen..Ik heb een onderooglidcorrectie gehad.De herstelperiode duurde best wel lang… Ik had lang last van gezwollen ogen en mijn ogen voelden alsof er zand inzat. Mijn contactlenzen heb ik een aantal maanden niet in gehad.Ik had een oog wat wat“trok” wat naar beneden zoals mijn man aangaf.

    Ook zat daar een bobbeltje (buitenkant oog) waarvan ik niet wist wat het was. Was soms pijnlijk en wat verdikt.. Uiteindelijk ben ik na bijna een jaar terug geweest naar de chirurg. Bobbeltje heeft hij weggehaald. Nu 'trekt"mijn oog niet meer en ben ik 100% tevreden.

    Ik had erop gerekend dat de herstelperiode een aantal maanden zou duren. Overigens zie je het zelf meer dan een ander.

    Sterkte. ik wens je geduld maar als je onzeker bent of niet tevreden terug gaan naar je chirurg.

  • phet

    Bij mij was de herstelperiode ook best wel lang. Op tv zie je altijd van die voorbeelden die binnen enkele dagen genezen zijn.

    Het heeft echt vele weken (maanden) geduurd. Je geduld wordt echt op de proef gesteld.

  • Maja

    beste Tineke, Phet,

    Alweer dank voor jullie berichtjes. Het steunt me enorm. Tineke, jij schrijft over een bobbeltje, wat is weggehaald…..Was dat ook zo'n bobbeltje onder de littekenrand. het lijken wel twee puisten…… Is geen bobbeltje van waar de draad is uitgekomen?

    hadden jullie ook in het begin nog steeds wat wallen. Aan de ene kant heb ik nog steeds een soort half walletje en aan de andere kant zie je de jukbeenstreep nog ….. Hoop zelf dat dit door vocht komt….

  • tineke

    Dat bobbeltje was het knoopje van de hechtdraad. Normaal valt dat naar de binnenkant van je oogkas. . Bij mij kantelde dat steeds op de rand van mijn oogkas. Doordat het irriteerde was dat plekje ook pijnlijk en gezwollen. Nu het knoopje weggehaald is “trekt”mijn oog niet meer.

    Ik had ook lang twee ongelijke ogen. Ik had geen wallen maar als ik vermoeid werd werden mijn ogen ook dikker… dit heeft wel lang geduurd. Zeker een paar maanden.