dermabrasie of laser voor rimpeltjes bovenlip

 • tineke

  Ik overweeg de rimpeltjes op mijn bovenlip te laten verwijderen door middel van dermabrasie of een laserbehandeling. Op dit forum staan wel wat ervaringen vermeld maar ik kom er niet achter bij welke behandeling het resultaat nu het beste is.

  Wat is de reden voor mensen om te kiezen voor dermabrasie (of omgekeerd)? Wat is het meest effectief? Viel de behandeling tegen? Hoe lang duurt de herstelperiode? Rode huid, korstjes etc.?

  Ik zou heel graag reacties horen van mensen die deze behandelingen hebben ondergaan. Bedankt alvast…..

  Tineke

 • Reneetje

  Als je dermabrasiebehandeling overweegt bij de schoonheisspecialiste kan ik je vertellen dat het voor rimpels in de bovenlip absoluut niet helpt.

 • Dita

  Ik heb bij de Contourkliniek in Bussum een behandeling ondergaan die Coblation heet. Heeft fantastisch geholpen! Ik had geen rimpels, maar echte groeven tussen bovenlip en neus en die zijn voor 3/4 helemaal verdwenen. En met deze techniek krijg je geen kleurverschil van de huid, zoals wel kan gebeuren met de laserbehandeling. Voor meer info moet je maar even op hun internet site kijken

  Succes ermee!

 • Elisabeth

  Beste Renee en Tineke,

  Een schoonheidsspecialiste mag helemaal geen dermabrasie uitvoeren, die doen microdermabrasie das heel iets anders.

  Kijk eens bij Affirm ultrapulse Co2 laser, de active fx !! Ga ik binnenkort laten uitvoeren, heb alles afgezocht op internet. reeds meerder intake gesprekken gehad. lijkt mij helemaal super met maar 3 a 4 dagen downtijd.

  gr. elisabeth

 • tineke

  Bedankt voor je reactie..klinkt veelbelovend. Hoe is je herstel gegaan? was je huid erg rood? Had je korstjes hoe lang bleef dat zichtbaar? Was de behandeling pijnlijk?

 • Dita

  Het gebied tussen neus en bovenlip wordt verdoofd d.m.v. inspuitingen en deze vond ik pijnlijk (er schijnen in dit gebied veel zenuwen te zitten). Van de behandeling heb ik verder niets gevoeld. Na de behandeling zie je ‘er niet uit’ met een hele dikke rode bovenlip, maar na een paar dagen kun je al wel weer naar buiten. Bij mij is alles zeer voorspoedig verlopen en na een week zag je er niets meer van. En wel een (bijna) gladde huid: onvoorstelbaar!

 • Laura

  Hoi,

  Waar heb je dit laten doen? ik wil het zelf graag voor onder mijn ogen. Zie je al resultaat bij de eerste behandeling?

 • Eline

  HOi Dita,

  Is coblation ook gechikt voor oppervlakkige littekens? En wat doen ze dan precies, verdampen ze de huid of halen ze de opperhuid eraf? En krijg je daarna dan een soort schaafwond?

  Groetjes eline

 • ria

  Mijn zus heeft haar bovenlip laten laseren en morgen ben ik zelf aan de beurt.

  Je moet goed blijven smeren met witte vaseline nadat de pakking is verwijderd.

  Omdat je mond best wel veel in beweging is,is de kans op blaartjes wel groter.

  Ik kan alleen maar zeggen..smeren,smeren en nog eens smeren..je voelt vanzelf wanneer het weer nodig is en vooral de eerste week is dat vele malen per dag.

  Zelf heb ik de huid onder mn ogen laten laseren (wallen) en ze zijn weg!..Vandaar dat ik morgen mijn lip laat doen.

  groetjes

 • chantal

  Hi Ria,

  Even een vraag over je wallen laseren, ik wil dat ook graag laten doen. Mag ik vragen waar jij dat hebt laten doen?

  Gr Chantal