zwelling na liposuctie

 • Anonymous avatar

  wie heeft er ervaring hoe lang de zwelling duurt na lipo van buikstreek, het is na een week behoorlijk nog gezwollen, misschien iemand ervaring hiermee, en waardoor kun je het genezingsproces versnellen (wil ook graag resultaat zien)

 • Anonymous avatar

  Volgens mij kan het nog wel een tijd aanduren hoor. Zijn de wondjes al dicht? Dan kan het vocht natuurlijk nergens heen en moet het lichaam dit zelf afbreken. Een vriendin van mij heeft ook een lipo laten doen en pas 3 maanden daarna zwakte de zwelling echt af en was het resultaat redelijk zichtbaar. Dus geduld lijkt me hier een schone zaak

 • Anonymous avatar

  Hoi Carine,

  ik heb twee jaar geleden een lipo gehad aan buik en heupen. De heupen waren echt heel snel genezen, maar die buik.

  Vooral in de avond had ik best wel pijn. Alles voelde dan heel hard en bobbelig.

  Ik weet niet meer precies hoe lang de zwellingen duurden, maar toch echt wel weken hoor.

  Wel heb ik na 2 weken lymfeklierdrainage gekregen bij een fysiotherapeute en als ik daar vandaan kwam, voelde mijn buik veel lekkerder aan. Dat kan ik je dus echt aanraden. Op die manier gaat de genezing ook sneller, want het vocht wordt dan sneller afgevoerd.

  Succes met genezen.

  Groetjes Meg

 • Anonymous avatar

  bedankt voor de informatie, dus gewoon geduld hebben!!

  maar ja de broeken zitten nog strakker als ervoor

 • Anonymous avatar

  Hoi Carine,

  Ik heb in augustus 2007 een lipo aan de maag, bui en heupen gehad en was toen bont en blauw en opgezwollen.

  Nu zit een wat dikker ribbeltje op mijn buik boven de navel en die is soms nog een beetje gevoelig.

  Het heeft toch zeker 3,5 maand geduurd voordat het er een beetje normaal uit ging zien.

  Maar nu ziet het er prima uit.

  Groetjes, Elke

 • Anonymous avatar

  je zal echt geduld moeten hebben.

  na 6 maanden is het resultaat pas optimaal.

  ook bij mij voelde het eerst bobbelig aan en harde plekken.

  dat ribbeltje bij de navel herken ik wel ik heb ook een soort bobbeltje bij de navel zitten.

  maar ook heb je in het begin geen gevoel dat komt wel weer terug.

  dus geduld en het komt zeker goed.

  groetjes greet

 • Anonymous avatar

  Hallo Carine,

  Ik kan je alleen LYMFEDRAINAGE aanraden.Spijtig dat je het al niet deed.Je kan dit laten doen bij een kinesist of schoonheidsspecialiste.Je voelt direkt resultaat.Ikzelf deed het na de derde dag.De afvoer van vocht gaat veel sneller dus rapper resultaat.Het onderhuids bindweefsel herstelt ook beter en sneller.Dus niets dan voordelen.Laat het echter niet machinaal doen.Enkel manueel.Succes.Ines

 • Anonymous avatar

  Ik wil iedereen waarschuwen. Ik heb op 52 jarige leeftijd een liposuctie ondergaan. Ik was toen 66 kilo dus een mooi gewicht. De lipo was mn buik en heupen en twee zijden van de rug. Nu 2 jaar later ben ik in de overgang gekomen. Ik ben 4 kilo aangekomen zonder dat ik mn levenswijze m..b.t. een gezonde levensstijl heb veranderd. Omdat ik merkte dat ik zomaar aankwam terwijl ik 3 uur in de weeksporte ben ik dat maar op gaan voeren naar 6 urr per week. Die 4 kilo is helemaal in mn buik gaan zitten. Ik heb een kliniek gebeld en gevraagd hoe dat kan. De vetcellen zouden immers niet meer terug kunnen komen werd er gezegd. Wat blijjkt nu? Er zit nu vet om mijn organen in mn buik. En dat is niet best ronduit slecht zelfs. Dames tegen de overgang is niks bestand. Je moet keihard sporten om niet zwaarder te worden nog dan die 4 kilo, die erbij is ggekomen. Ik heb eerlijk gezegd spijt dat ik t heb laten doen met de wetenschap die ik nu heb. Denk dus nog maar eens goed na voor je besluit tot lipo.

 • Anonymous avatar

  Maar chita, dat nieuwe vet is wel vet wat je eraf kunt krijgen en dat wat jij hebt weg laten halen, die oude vetcellen die je al opgebouwd had in je jeugd , die kun je er nooit aflijnen, die nieuwe wel!!!!

  En organisch vet kun je wel degelijk erafkrijgen, volg je vetpercentage goed, vergeet gewicht, maar let op je vetpercentage en breng die terug.

  Duurtrainen is dan het beste, lang en niet te zwaar.om de dag.

  Je moet niet leke dag een zelfde training doen, als je 6x per week wil, moet je 1 dag duurtraining doen en 1 dag kracht, je spieren hebben ee ndag rust nodig.

  let op je koolhydraten , haal die naar beneden eet goede vetten, dus geen lightproducten, die zijn funest voor je lichaam en je organische vet.

  Lightproducten herkent je lichaam namelijk niet en gooit het meteen op die hoop waar jij het nou net niet wil.

  Het is een fabeltje dat je zomaar weer dik word ondanks een lipo, je kan natuurlijk weer dik worden, duh, maar dat zijn nieuwe cellen , die eraf kunnen.

  Ik hoop dat jij en de anderen er wat aan hebben, heb zelf ook een lipo gehad bijna 2 jaar terug en kom weleens aan, maar t gaat er zo weer af.

  Ik ben nog steeds lekker plat op maag en buik.

 • Anonymous avatar

  Hoi Luigina,

  Ik weet niet je leeftijd, maar ik zit nu in de overgang en krijg t er met geen mogelijkheid af. Die vetcellen om de organen die zitten er al vanaf mijn jeugd en de vetcellen die onder mn huid lagen die zijn weggehaald. De buik bleef 2 jaar plat, totdat ik in de overgang kwam. De kliniek zei dat dat de vetcellen zijn die er al zaten en die zijn gaan groeien. Dat is niet bij iedereen zo. Bij sommigen gaat t vet b.v. op de dijen zitten en dat kun je dan weer weg laten halen. Bij vetcellen die om de organen zitten kan dat niet..Ik let erop dat ik b.v. cokosvet gebruik met braden en ook de goede afbreekbare vetten te gebruiken bij het bereiden van de maaltijd. Mijn buik is weer net zo dik als toen ik t weg had laten halen. Ik ben idd een klein beetje aangekomen, maar dat is gewoon niet te vermijden als je in de overgang komt. Je stofwisseling wordt langzamer en daar is niet tegen te vechten. Ook al ben ik nu meer gaan trainen juist om die stofwiisseling aan de gang te houden. Als ik dat niet zou doen zou die buik nog veel dikker worden. Bij mij gaat alles in de buik zitten, terwijl de rest gewoon zo blijft als t was. Misschien zit jij nog niet in de overgang, maar ik denk dat de meeste vrouwen in de overgang dat probleem krijgen (langzame stofwisseling)Ik train nu bijna het dubbele en precies zoals jij het zegt, maar die buik blijft. Gelukkig zie je het niet zo erg in de kleren, maar echt blij ben ik er niet mee. Voelt opgeblazen. Dus het is niet te voorspellen waar het vet gaat zitten, wanneer je stofwisseling langzamer wordt m.b.t. de overgang. Nu ben ik nog een sportmens. Stel dat ik iemand was die niet van sporten zou houden dan kwam ik nog veel meer aan en was die buik hoogstwaarschijnlijk nog 2 keer zo dik geworden. Jammer dat t niet in mn achterwerk was gaan zitten, dat schijnt een stuk gezonder te zijn. Maar ja dat heb je niet voor t zeggen.