Neuscorrectie vergoed?

  • A

    Ik vraag mij af, worden neuscorrecties ook wel eens vergoed?

    Mijn neus is namelijk heel scheef, aan de voorkant/uiteinde van m'n neus voel ik 2 puntjes, en 1 daarvan steekt zeker een halve centimeter langer uit dan de andere kant.

    Plus aan de uistekende kant zit kraakbeen maar aan de andere kant helemaal niks, geen kraakbeen niks, gewoon alleen een slappe neusvleugel.

    Is dit normaal?

    Ik denk wel eens als er een rontgenfoto van m'n neus zou worden genomen dat je duidelijk kan zien dat het niet helemaal hoort te zijn zoals het moet zijn.

    Ik wil er graag wat aan laten doen, maar die prijzen schrikken me echt af en dat kan ik van m'n levensdagen nooit betalen. Vandaar mijn vraag, worden neuscorrecties ook wel eens vergoed?

  • Els

    Alleen als er een medische noodzaak is maar je kunt voor de zekerheid je polis er op nakijken of even bellen met je zorgverzekering.

  • Ria

    Hallo beste A,

    Uiteraard is er een vergoeding mogelijk. Ik zou niet zoals Els zegt je zorgverzekering raadplegen, want die zeggen in eerste instantie toch “Nee” maar contact opnemen met een goede KNO arts, wellicht de prof die hier veel genoemd wordt hij is werkzaam in het AMC in Amsterdam. Wees verstandig en doe het in een keer goed. Lees even de verhalen die over hem worden beschreven scheelt mij RSI.

    Dan zorgt hij voor de eventuele aanvraag bij jouw zorgverzekeraar en die zorgt voor een machtiging waardoor je het eventueel volledige vergoeding krijgt. Vanuit de hoofdverzekering zou het dan volledig vergoed worden en dat geldt voor alle zorgverzekeringen dus het heeft geen zin om je bij te verzekeren of iets dergelijks.

    Veel succes als je er aan zou beginnen. Mij is het ook gelukt en ik ben meer dan tevreden.

    groeten van Ria

  • A

    Hallo,

    Dank voor de reacties.

    Ria, wat bedoel je precies met wees verstandig en doet het in een keer goed.

    Ik heb geen medische problemen met mijn neus, het is alleen dat mijn neus er niet “normaal” uit ziet. Hoe kan ik het voor mekaar krijgen dat het wel vergoed wordt? Moet ik het dan zo vertellen dat ik er wel medische problemen mee heb of?

    Dit komt vast dom over hoor :D maar ik vroeg mij af hoe je dit bedoelde.

    gr. A.

  • Vanessa

    Volgens mij worden neuscorrecties vergoed als er een medisch aanwijsbaar probleem is, zoals ademhalingsproblemen.

    Maar om zeker te zijn zou je een plastisch chirurg moeten raadplegen, die weten er meer van.

  • frank

    Hoi,

    grappig dat de discussie wel/niet vergoed iedere keer weer opborrelt. Check je polisvoorwaarden en je zult zien dat puur cosmetische ingrepen niet worden vergoed. Uitzonderingen zijn vaak aantoonbaar psychische lijden als gevolg van bepaalde uiterlijkheden.

    Natuurlijk snap ik dat je het graag vergoed zou zien, maar draai het eens om: wat denk je dat er gebeurt als cosmetische ingrepen (volledig) vergoed zouden worden: een stormloop op cosmetische klinieken, kwaliteit van de klinieken zal achteruit hollen en last but not least een ziektekostenpremie die de pan uit zal rijzen.

    Succes

  • Ria

    Hallo A,

    Nee hoor is niet gek wat je schrijft. Ik bedoel eigenlijk te zeggen met doe het in 1 keer goed, na naar de juiste specialist, en dan met name diegene die jouw neus kan optimaliseren. De heer Nolst staat zeer goed aangeschreven. Dat scheelt je al een hele hoop rompslomp als je naar een deskundige gaat op het gebied van neuscorrecties.

    Niet gaan shoppen voor de goedkoopste of de dichtsbijzijnde arts, allemaal flauwekul. Dan is het zo dat er vergoed wordt bij Trauma's dwz, ongelukken maar dus ook als het gaat om een correctie tgv een medische verrichting.

    Napluizen van voorwaarden heeft geen zin, want alle verzekeringen zijn hetzelfde omdat de vergoeding komt uit de basis, hoofdverzekering. Uiteraard worden operaties niet vergoed als het gaat om cosmetische verrichtingen zoals humpen of ietwat scheve neuzen. Je moet dan eerder denken aan ademhalingsproblemen of zo. De behandelend specialist moet het aanvragen, hij of zij weet exact wat haalbaar is en wat niet. Jouw verzekering bepaald uiteindelijk wel of geen vergoeding.

    Succes er mee en wees verstandig.

    lieve groet,

    Ria

  • L.

    Het wordt inderdaad alleen vergoed bij een duidelijk medisch probleem en dit kan alleen de plastisch chirurg vaststellen. Een vergoeding voor een neuscorrectie is heel erg lastig te verkrijgen, ik zou het niet gooien op aantoonbaar psychisch lijden, want geloof me, daar doen ze bij verzekeringen echt niet aan (zelf geprobeerd).

    Liefs, L.

  • Mirjam van der Wurff

    Hoi Ria,

    ik heb je een uitnodiging verstuurd naar beide (misschien oude emailadressen?), weet niet of je inmiddels een ander emailadres hebt? Hoop dat je contact met me opneemt.

    groetjes,

    Mirjam

  • QeLeBeQ

    Fout, een medisch probleem kan alleen door de KNO-arts vastgesteld worden. De plastisch chirurg gaat over de esthetische kant van de operatie.

    L. schreef:

    >

    > Het wordt inderdaad alleen vergoed bij een duidelijk medisch

    > probleem en dit kan alleen de plastisch chirurg vaststellen.

    > Een vergoeding voor een neuscorrectie is heel erg lastig te

    > verkrijgen, ik zou het niet gooien op aantoonbaar psychisch

    > lijden, want geloof me, daar doen ze bij verzekeringen echt

    > niet aan (zelf geprobeerd).

    > Liefs, L.